~Blogajánló II.


1."KÁRTYAVÁR"
Adatok
Író: Miyeon
Részek: inkább rövid novellák találhatóak az oldalon, folyamatosan bővül
Téma: főként romantikus, dráma, humor
Szereplők: saját karakterek, mindig más koreai idol, általában Bangtan Boys tagok
Frissítések: rendszeres, az aktuális történetekhez hetente érkeznek új részek

Főként BTS-el foglalkozó történetek. Miyeon fantasztikus író, remek történeteket alkot. Az izgalom, a cselekményszálak kuszasága adott az utolsó pillanatig, mindig tartogat meglepetéseket.

A "Papírszívek" 24 részes (befejezett) történet, saját karakter illetve a BTS tagjainak szereplésével.
Családi keszekuszaság, politikai botrány, és szerelmi szál fonódik össze egy fantasztikus és izgalmas történetté.
"Egy hazug. Egy csaló. Egy mellkasba fúródó golyó.
Egy cifra tetoválás. Két báty; egy áruló. Három figyelmeztetés; egy halálos. Felejthetetlen emlékek. A múlt nem maradhat érintetlen; a bűnősnek bűnhődnie kell. Vigyázz, mert a csók is lehet méreg! Sosem tudhatod, ki az igazi áldozat..."

A "Szívhúrok" 10 részes történet, saját karakterek, JungKook (BTS), Hoshi (SEVENTEEN), Kai (EXO) és SeolHyun (AOA) szereplésével. Gyerekkori barát (aki időközben felnőtt), egy furcsa tánctanár (aki mindig másik arcát mutatja), vagy a "félisten" elérhetetlen tánctanár lesz a nyerő? Tegyétek meg tétjeiteket, és olvassátok végig!
"Különös szerkezet a szív. Minél több vagy erősebb impulzus éri, annál kevésbé működik jól. Azt hittem, ismerem a szívemet. Azt hittem, tudom, mit akarok. Tévedtem volna? S ha igen, a tévedésnek mindenképp rossz dolognak kell lennie? A romantikus történeteknek mindig happy end a vége, amikor is mindenki megtalálja a párját. A miénk nem tündérmese: csalódunk és csalódást okozunk. Jól van ez így?
Különös szerkezet a szív: néha összezavar és megtéveszt minket, de sohasem hazudik. Mi vagyunk azok, akik hagyjuk magunkat becsapni."

"A Kamupasi" 5 részes történet, saját karakterek illetve Lay (EXO) szereplésével. 
Egy esküvőre kell valaki, akivel elmehess, nehogy már a mázlista nővérednek legyen igaza! Ide kell egy kamupasi! Na de tényleg csak hazugság lesz? Vagy esetleg több is, mint egy idegen?
"Minden egy ártatlan hazugsággal kezdődött. Eunhee sejtette, hogy a füllentése egyszer visszaüt majd, de arra nem számított, hogy pont a nővére esküvője előtt. Legjobb barátnője siet a segítségére, és így történik, hogy egy jóképű idegen lesz a kísérője a nagy eseményre. Lay tökéletesen játssza a barát szerepét. A lány egész családja odavan érte, és Eunhee-nek is rá kell ébrednie, hogy nem immunis a közelségére. De mi lesz velük, ha eltelik ez a négy nap, és Lay visszautazik Kínába? Idegenek, barátok vagy többek lesznek, ha a kamupasi-ügynek egyszer vége?"

Az oldalon találhatóak még egyéb novellák (pl. Pulcsinkban a hiba - Mingyu SEVENTEEN; A szerelem egyszeregye - J-Hope, JungKook BTS (nem yaoi); A szerelem ABCje - TaeHyung BTS; Amortentia - Mark NCT) is, amiket szintén érdemes végigböngészni.

2."RISING OF HWARANG"
Adatok
Író: Hye Min Kang
Részek: befejezetlen (eddig 6 fejezet)
Téma: Soo Young (női főszereplő) élete, titkok (talán szerelmi szál is kialakul ~ még nem lehet tudni)
Szereplők: saját karakterek, és egy koreai sorozat karakterei
(A HWARANG the Begginig dorama-ban is szereplő TaeHyung karaktere Han Sung)
Frissítések: sokat kell várni a részekre

Aki végignézte a HWARANG the Beggining sorozatot annak valószínűleg tetszeni fog ez a történet. Hye Min Kang írásában saját karakterét helyezi a korai Silla birodalmába, ahol már a történet elején érdekes helyzetekbe keverte őt, és néhány virágfiút. Szereplői a Hwarang sorozat szereplői (többnyire a főszereplők), de már az elején eltér a doramatól, tehát nem kell feltétlen ismerni a sorozatot ahhoz, hogy értelmet nyerjen a Rising of Hwarang cselekménye.
"Sillai rablók fosztogattak Pekcse királyságában. Alkonyatkor, a folyó mentén ütöttek rajta a mosónál, s minden ott levő asszonyt, lányt s gyereket foglyul ejtettek. Nem az első eset volt már, az utóbbi hetekben egy rablóbanda környékezte a határ menti falvakat, kisebb-nagyobb károkat okozva. Ezúttal szép létszámú zsákmányt ejtettek, csupa fehérnép volt, s mindet felpakolták a szekerekre, hogy hazavigyék...
Csakhogy éjnek évadján, kihasználva az alkoholtól megmámorosodott esti őrséget, valaki megszökött. Fiatal volt, a lába sebesebben vitte a szélnél, s bottal üthették a nyomát...
Történetünk a három királyság korszakában játszódik a hwarangok felemelkedésekor, Jinheung király uralkodását megelőző időszakban. De igazából az egész fikció..."
 _ugrás a Rising of Hwarang oldalára_

3."BIGHIT!"
Adatok
Író: Lillu
Részek: befejezetlen (eddig 23 fejezet)
Téma: romantikus
Szereplők: saját karakterek, Bangtan Boys
Frissítések: sokat kell várni a részekre

Lillu története egy 7Sisters nevű, saját karakterekből álló női Idolcsapat, illetve a Bangtan Boys tagjaival foglalkozik. A két Idolcsapat a BigHit Entertainment szárnyai alatt tevékenykedik. A történet főként a maknae-line-ra koncentrál, de egyéb szerelmi szálak is kialakulnak a történet folyamán. Az író állítása szerint "ez is csak egy egyszerű BTS fanfiction", de szerintem nagyon aranyos, remek történet.

A részek elég lassan érkeznek, de állítom: megéri várni rá!
"Ahogy végignéztem a körülöttem álló hat fáradt - és talán kissé kiborult - lányon, úgy éreztem, tennem kell valamit, elvégre én vagyok az ügyeletes-bolondozós maknae. Felsóhajtottam, és felvettem a szokásos mosolyomat. Még van egy kis időm a folytatásig. Ezt meg kell tennem! Egy kis energiát kell költöztetnem azokba a zombikba, akik az unniejaim helyett mellettem állnak! "
_ugrás a BigHit! oldalára_

A történeteket / oldalakat az írók beleegyezése nélkül, csupán jó szándékkal, 
és meleg szívvel osztom meg veletek, nem visszaélés vagy lopás/másolás céljából! 
A saját véleményeim mellett a történetek fülszövegei is megjelenhetnek.
Köszönöm a megértést, Byul Woo

Megjegyzések