My B.A.P Fanfic 2. Chapter 5/2


MY B.A.P FANFIC 2. - DANCE LOVE

Chapter 5/2
(JiYo + JongUp (BAP))
JongUp

-Micsoda? Hová, és miért? – Kérdezte mindenki előtt YoungJae.
-Az anyukája…
-Ajaj. – Nyögte JaeSeo. – Ennek nem lesz jó folytatása.
-Az anyukája hazarendelte. Előrehozott érettségit kell tennie a hónap végén, aztán hazaköltözik a szüleihez, és onnan fog egyetemre járni. Valami kémikus, vagy vegyész szakra. – Hadartam el egy szuszra. Döbbent csend.
-Szegény JiYo. – Suttogta Min. – De a versenyre csak elengedik. Ha ilyen nagyszabású a dolog csak ki tudja bulizni valahogyan.
-Eléggé… Izé az anyukája. – Foglalta össze YoungJae.
-De az apja tök rendes… - Néztem körbe. – Talán elengedik.
-Talán az nem elég! – Sóhajtott Min. – Még ugyan nem dőlt el melyikünk fogja megnyerni a szavazást, de vagy 200 like-al vezettek. – Intett felém. – És talán az anyukája is abbahagyja ezt a…
-Parancsolgatást az élete felett? – Segítette ki YoungJae. Mondjuk ennyire talán nem durva a helyzet.
-Valami hasonló, ha látja a kislányát odafent táncolni a színpadon.
-Majd lesz valahogy. – Gyűrögette az asztalterítőt JaeSeo. – Menjünk, ma még sok dolgunk van az új koreográfiával kapcsolatban. Igaz Noona?
-Hm? – Nézett az öccsére Min.
-Tudnunk kell mindkét koreográfiát a versenyre. Ha be kell ugranunk betegség miatt, vagy csúnya, gonosz anyuka miatt…
-Igaz. – Húzta kényszeredett mosolyra a száját Min. Jó hosszan megölelte YoungJaet, valamit még sutyorogtak egymás fülébe, aztán engem is átölelt, elköszöntünk JaeSeotól, aztán elmentek.
*
A hazafelé út csendben telt. Hyung az utat nézte, én meg a lámpákat, az utcákat. A sok gondtalan embert… Akik csak látszóra gondtalanok, mert amúgy egy csomó bajuk van. PiciJin! Ha most nem kellene elköltöznöd… Megoldódott egy dolog a sok közül, ami miatt nem lehetünk együtt. Miért jött ez a másik helyette?
A kapu előtt álltunk már az autóval, és vártuk, hogy a távirányítós kapu kinyíljon végre, amikor YoungJae megszólalt.
-A többiek tudják, hogy JiYo költözik?
-Talán Zelo. De nem tudom. Talán igen, talán nem. – Ráztam meg a fejem.
-És mikor akarod elmondani nekünk?
-Ha együtt van a csapat.
-Akkor összehívjuk a bandát. – Mentünk be a házba. Mindenkit megkértünk, hogy üljön le a nappaliba valahol. Mivel akkora kanapé a világon nincs, ahol a B.A.P legénysége kényelmesen elfér-vagy ahonnan Zelo lába nem lóg le, így egyeseknek (aki későn érkezik) annak a földre kell ülnie. Szerencsére mindenki otthonvolt, és kis nyaggatás után mindenki kikecmergett a nappaliba, és elhelyezkedett ott, ahol talált magának helyet.
-Na! Mindenki itt van? – Csapta össze a tenyerét Yongguk.
-Én nem vagyok. – Morogta DaeHyun egy darab illatozó rántott sajttal a kezében, aztán betömte a szájába... A kaja gondolatára én is éhes lettem. Marha régen ettem már! Talán ebéd volt az utolsó, pontosan délben.
-Ja, népszámlálás megtartva, mind itt vagyunk. Minek kellünk ide?
-Nyugi asszony! A gyerekek miatt. Na, bökjétek ki! – Intett felénk Yongguk. YoungJaeval egymásra néztünk, aztán ő megvonta a vállát.
-Nyögd ki te. – Nyeltem egy nagyot.
-JiYo elköltözik. – Böktem ki. Pár másodpercig döbbent csend uralkodott, aztán egymás szavába vágva akartak kérdezősködni, így hatalmas hangzavar lett a vége.
-Állj! – Kiabálta túl a „fiait” Yongguk. – Kisfiam, értelmesen mondjad! Miért költözne el?
-Senki nem tudott róla? – Néztem Zelora, mire ő megrázta a fejét.
-Törpibaba mondott valamit, de az az érettségivel volt kapcsolatos. – „A többiek vajon már felkeltek?*Nem tudom. DaeHyun már tuti megette az összes kaját, ami itthon volt. Yongguk a nőjénél van nagy valószínűséggel. A többiek meg alszanak. Miért?*Jó, akkor majd ha együtt lesz a csapat. * Legyintettem. Tudniuk kéne, hogy PiciJin előrehozott érettségit tesz, aztán elköltözik Mokpoba, ugye? Zelonak csak szóltak, ha már a testvéréről van szó?!” Ezek szerint a szülei nem nagyon hangoztatják a döntéseiket. Vagy csak szimplán „majd megtudja az utolsó pillanatban”?
-Na! Mondjátok már! Miért költözne el? – Intett HimChan.
-Előrehozott érettségit kell tennie a hónap végén, aztán hazaköltözik a szüleihez, és onnan fog egyetemre járni. – Mondtam el, ma már másodszorra.
-Minek költözik haza? – Húzta össze a szemöldökét DaeHyun. – Ki fog finom kimchit csinálni nekem, ha nincs JiYo?
-Anya műve. – Motyogta Zelo, aztán felállt, és bement a szobánkba. Mire utána akartam volna menni megjelent a telefonjával a kezében. Yongguk csendre intett minket, Zelo pedig kihangosította a telefonját.
-Halló? – Szólt bele pár kicsengés után JinYoung néni.
-Szia anya!
-Szia drágám! Miért hívsz ilyenkor? Nálunk már késő van.
-Kérdezni szeretnék valamit.
-Csak nyugodtan édeském!
-Tényleg igaz, hogy Törpibaba elköltözik?
-Igen, igaz. – Keményedett meg a nő hangja. – Ugye nem ezért hívtál?
-Dehogy! És… - Tétovázott Zelo.
-És mi? Fáradt vagyok, a húgod felcsapta az agyam, úgyhogy kérlek, gyorsan mondd!
-Vigyázzatok magatokra! Szia!
-Szia! – Nyomta ki a telefont.
-Ez egyértelmű. Hogy lehet az, hogy téged ennyire szeret, JiYot meg nem? – Kérdezte YoungJae. Zelo tehetetlenül a fejét ingatta.
-Megpróbáljam aput? – Nézett tanácstalanul Yonggukra.
-Talán mond valami használható infót. – Szólt közbe HimChan.
-Hívd! – Dőlt előre Yongguk. Zelo letette a kisasztalra a telefonját, mi pedig körégyűltünk.
-Szevasz kisfiam! – Szólt bele Choi bácsi.
-Szia apa!
-Nagyon késő van. Remélem van indokod rá miért kínzod ilyen későn apádat a telefonnal! – Nevetett a telefonban.
-Tényleg igaz, hogy Törpibaba elköltözik?
-Anyád műve. – Sóhajtott a telefonba Choi bácsi. – JiYo pedig azt reméli, így végre befogadja őt a családjába, és vége lesz ennek az utálatnak közöttük.
-Tényleg belement?
-Muszáj volt neki. De megengedtem neki, hogy koleszba menjen. Mokpotól messze van az az egyetem.
-Miért nem maradhat Szöulban?
-Sajnálom kisfiam. De nálatok estefelé van, igaz? Mi jót csináltatok ma?
-Szabadnaposok vagyunk ma. – Válaszolt DaeHyun.
-Ó, hát nem egyedül vagy? Hurrá! Ki van még ott?
-Mindenki. – Mondta Yongguk.
-Az én szeretett fogadott fiaim. Ennyire megvisel titeket hogy JiYonak el kell költöznie?
-Ki fog nekem finom kaját főzni? – Nyafogott DaeHyun.
-Akkor nem is találkozhatunk vele?
-Srácok, tudjátok hogy én a ti oldalatokon állok. Zelo fiam, ígérem nyaggatom egy kicsit anyádat, hátha nem kell JiYonak péntekenként hazautaznia… Akkor talán fellóghat Szöulba.
-Kérlek apa!
-De ha ő nem mehet, akkor ha szabadnaposok vagytok hétköznapokon, akkor ti is elmehettek hozzá. Majd még beszélünk! Fightling a debüthoz! Mennem kell, mert anyád már itt van a lépcsőházban. Sziasztok!
-Szia apa! – A vonal megszakadt.
-Éhen fogok halni! – Dőlt el a szőnyegen DaeHyun. – Hacsak Doy nem főz nekem. – Pislogott Zelora.
-Ezt vele beszéld meg! Én csak örülök neki, ha itt van! – Vont vállat az öcsém.
-Na, elég mára a drámából, mindenki húzzon aludni. Holnap korán kelünk! A manegger Noona üzeni, hogy ruhapróba lesz a forgatáshoz. – Eltakarodtunk a szobánkba.
Egy jó kiadós vacsit ettem. Találtam maradék rántott sajtot ebédről, meg rizst, és egy kis salátát is, meg tea is volt, és még egy darab sajttortát is találtam, amit viszont nem mertem megenni, mert tuti DaeHyun kinyírt volna miatta, így csak egy darabot csórtam belőle, aztán be is csuktam a hűtőt, hogy ne tűnjön fel senkinek. Esti műsor után (zuhanyzás, fogmosás, borotválkozás, és egyebek) a szobában pakolgattam a BABYktől kapott plüssöket, meg leveleket, amikor bejött Zelo, a szomorú ábrázattal, amit valaha láttam. Képzelj el egy cuki, 18 éves zsiráfot (nem kell hosszú nyak, csak a magassága miatt), akinek a földig ér az orra, és majdnem elsírja magát. Na, Zelo kb ilyen volt.
-Jól vagy öcsi?
-Asszem.
-Mi történt?
-A hercegnőm kiakadt. Felkapta a vizet.
-Micsodán?
-Azon hogy Törpibaba elköltözik. Így is keveset találkoznak az egyeteme miatt. És most azt hiszi, hogy elhallgattam előle.
-Biztos meg fogja érteni. Mondd meg neki, hogy hívja fel valamelyikünket, és az bebizonyítja, hogy ma tudtad meg te is.
-Köszi. – Mosolyodott el, aztán valamit pötyögött a telefonján.
-Azt hittem nagyobb a baj. – Jegyeztem meg halkan.
-Törpibaba annyit küzdött azért, hogy táncos lehessen… - Motyogta, miközben leült az ágyára. – Volt háttértáncos egy csomó ideig, még debütáltatni is akarták…
-És majdnem eljutott az országos versenyre. – Csúszott ki a számon.
-Micsoda? – Kerekedett ki a szeme. – Törpibaba? Mikor?
-Hupsz. Ennyit a titoktartásról.
-Hyung, azt hiszem beszélgetnünk kell! – Ült át az én ágyamra. – Mi az, amit tudnom kéne, de nem tudok? – Húzogatta a szemöldökét.
-Hát… - Haboztam. Elvégre mégiscsak titok. Most ha nem mondom el, megsértődik, ah elmondom akkor, meg én leszek a csúnya bácsi.
-Nem adom tovább!
-Van egy fogadás… Vagyis… Nem tudom honnan kezdjem! – Döntöttem a hátamat a falnak. – Van haverom, JaeSeo, aki rávett arra, hogy fogadjunk. A lényege az, hogy van két videó Instán, amikre szavazni kell. A szavazás 2 hónapig tart. Amelyik videóra többen szavaznak az nyer.
-És ez hogy jön hozzátok? Mert én is láttam ilyen táncos videók, és YoungJae….
-Az 1. videóban JaeSeo és Min van…
-YoungJae Minje?
-Igen, ő.
-Nem látszik az arcuk.
-Nem, ez is a fogadás része volt.
-Ahhhaaa…
-A 2. videóban pedig  Jin és én vagyunk.
-Tyűha! Akkor azért volt olyan ismerős! Nem tudtam honnan… De most legalább tudom. – Egy pár pillanatig csendben voltunk. – Na, nyugodtan mondd tovább! Kíváncsi vagyok. Szóval ezek a videók a fogadás része. 2 hónapig lehet szavazni, és nagyon népszerűek vagytok a neten. És ez hogy jön a táncversenyhez?
-Ma találkoztunk Park Hyung Minnel a Szöuli Táncverseny egyik fő szervezőjével a teaházban, vagy nem is fő szervező, hanem… a lényeg az, hogy valami főfejes, és felajánlotta, hogy amelyik duó megnyeri a szavazást mint közönség kedvenc felléphet a versenyen.
-Wow! Az király!
-De most Jin elköltözik. – Hajtottam le a fejem. Egy darabig megint csendben voltunk.
-Mióta tudod? – Suttogta. – A szüleim nekem már nem szólnak a döntésükről. Ha te nem vagy, talán csak azt veszem észre, hogy Törpibaba eltűnik.
-Egy nappal azután tudtam meg, hogy elutazott Los Angelesbe.
-Telefonáltál vele?
-Hát… Kicsit bonyolultabb.
-De… - Sóhajtott. - Még mindig szereted, igaz? – Válaszul bólintottam.
-És most már YoungJae sincs a képben.
-Hála Minnek. – Szólt közbe.
-Hála Minnek, JaeSeonak. És annak a hülye fogadásnak.
-Most akkor több száz kilométer lesz közöttetek, ha koleszos lesz.
-Ja. Most anyud van köztünk.
-Doynak is ott van a sulija, mégis tudunk találkozni.
-De ő nincs olyan messze.
-Ez igaz. Hyung… Ha tudok valamiben segíteni… Akkor szólj. – Állt fel, és ment vissza a saját ágyába, miközben lekapcsolta a villanyt.
-Köszönöm, öcsi. – Motyogtam a sötétben.
-Holnap már készülünk a forgatásra. Megy a szóló táncrészed?
-Elég jól.
-Nagyon jók leszünk az első koncerten. Alig várom már! Hallottad végig az albumot?
-Naná! Nagyon jó lesz.
-Annyira jól ír Yongguk. Én miért nem tudok ilyen jól szöveget írni, meg komponálni?
-Neki ez az élete.
-Meg MiRa.
-Ő is. Meg mi.
-Meg a BABYk.
-Ők is. – Helyeseltem.
-Szerinted….
-Igen?
-Tudunk szerezni apunak egy V.I.P jegyet az első koncertünkre? – Kérdezte kuncogva. – Tudod, ez neki nagyon nagy megtiszteltetés lenne. Szerintem nagyon örülne neki.
-SeokAht kell megkérdezni. Ha aegyozol neki tuti tud szerezni.
-Ő sokkal rendesebb manegger, mint a TSnél volt. Ott többet aegyoztam, ha akartam valamit, de persze nem kaptam meg. Egy hülye fagyiért fél óráig meresztettem bociszemeket.
-Emlékszek. – Nevettem el magam. Azok a régi idők… - De holnap korán kell kelni. DaeHyun majd felkelt, de aludni is kéne.– Morogtam, miközben a fejemre húztam a takarót.
-Jóéjt Hyung!
- Aludj jól öcskös! Doy meg majd megbékél. Neki is kell V.I.P jegy. Holnap már nem lesz semmi gond köztetek.

Megjegyzések