My B.A.P Fanfic 1. Chapter 8

MY B.A.P FANFIC 1. - A BARÁTNŐM BÁTYJA...

Chapter 8
(Doy + Zelo (BAP))
Zelo

Miután Doy elaludt kivettem a kezéből a tételt, és letettem a fejét egy párnára, aztán kimentem a konyhába, és tanulni kezdtem. Másnap nekünk Doyjal nem volt iskola, csak Törpibabának így éjfélig tanultunk. Aztán a következő napokon, és egész héten, csak a tételes füzetek fölött ültünk, vagy álltunk. Én meg azon idegeskedtem, hogy mivel kihagytam egy csomót a tanévben sikerülni fog-e a vizsga…
Az érettségi írásbelije előtt 1 nappal, vasárnap Törpibaba rontott be a „tanulószobának” kinevezett konyhába.
-Eljöttök velem valahova?
-Most tanulunk.
-De kééérlek! – Nyafogott, miközben bociszemeket vágott. Doy egy nagyot sóhajtva lapozott a füzetében.
-Hétfőtől érettségizünk, és tanulnunk kell. – Morogtam.
-Egyébként is ott vannak a karkötős haverjaid, akikkel mehetsz bárhová. – Erre én is felnéztem.
-Milyen karkötős haverjaid?
-JongUp és YoungJae. – Válaszolt Doy.
-Ja! – Legyintettem. – Azt hittem mások.
-De most adnak egy nagyon király filmet a moziban, és… - Sunyin rám kacsintott, aztán Doy felé nézett. Akkor ez most ugyan az a dolog, mint a könyvtáros-vacsorázós a múltkor?…
-Mikor kezdődik? – Érdeklődtem, alig kibújva a füzetemből.
-Hát… 20 perc múlva. Addigra pont odaérünk. Kapjátok össze magatokat, és siessünk! – Ugrabugrált ki a konyhából, mint egy boldog nyuszi. Doy berakta a táskájába a füzeteinket, aztán cipő, kabát, és busszal indulhattunk is. Törpibaba nem engedte, hogy vezessek, bár azt nem mondta, hogy miért. A mozinál én és a kishúgom beálltunk a jegypénztárhoz, Doyt pedig elküldte popkornért, és valami üdítőért.
-Ha van valami paradicsomos kaja olyat is hozhatsz. – Szóltam Doy után, aztán eltűnt a tömegben. Pár percig csendben toporogtunk egymás mellett.
-Mi ez az egész? – Kérdeztem Törpibabától suttogva.
-Egy nagyon király film. Most van második hete az országban a megjelenése. Várnom kellett, amíg lemennek egy kicsit a jegyárak. – Vont vállat.
-Nem, úgy értettem mi ez az egész karkötős társaság?
-Ja… Az titok. Nem mondhatom el, mert kipaterolnak a bandából. De majd úgy is rájöttök. – Vonogatta a vállát.
-Egyébként köszi.
-Szívesen. – Kacsintott rám.
-Mit nézünk?
-Neked nagyon fog tetszeni. – Vigyorgott, aztán megvette a jegyeket. Megnéztem a kis papír cetliken a címet, aztán keresni kezdtem a plakátját. A pénztáros Noona felett, egy rózsaszín ruhás csaj vigyorgott a képen. Hát, oké. Menjünk be. Beültünk a kényelmes székbe, Doy a kezembe nyomott egy tál paradicsomos chipset, aztán leült Törpibaba és közém. Lekapcsolták a lámpákat, és megjelent a plakátról a csajszi, meg egy másik lány, akik beszélgetni kezdtek.
-A nővéred esküvője 2 nap múlva lesz.
-Tudom! De még mindig nem döntöttem el, hogy Tomot, vagy Jonnyt vigyem el magammal. – Sápítozott a rózsaszín ruhás csajszi.
-Törpibaba…? – Nyeltem egy nagyot.
-Igen? – Fordult felém.
-Mi a jó fene ez?
-Hupsz… Elfelejtettem mondani, hogy ez egy nyálas, szerelmes, csajoknak való vígjáték? Bocsi. – Vigyorgott ártatlanul.
-Azt hiszem én kimegyek… - Álltam volna fel, de akkor jöttem rá, hogy beszorítottak a sarokba. – Jin Young! Olyan izé vagy! – Vágtam egy fintort rá, mire ő csak megvonta a vállát, és a vászonra meredt. Az egész film eleje, eddig abból állt, hogy az a rózsaszín ruhás csaj, aki amúgy Jessie, nem tudja eldönteni hogy a nővére esküvőjére Tommal vagy Jonnyval menjen. Törpibaba a film felénél kitalálta, hogy kimegy a mosdóba, és elkérte Doy táskáját, amiből gyorsan átpakolta a saját táskájába a kulcsokat, a pénztárcát, meg valami kis kacatokat, aztán táskát cseréltek, és JiYo eltűnt. 10 perc múlva már gyanús lett, hogy nem jött vissza. Éreztem, ahogy a zsebemben rezeg a telefonom. Előhalásztam. Egy SMS, Törpibabától:
 
Jó mozizást! JUéknál vagyok, sok sikert! J
Egy kis… Lelépett! Komolyan itt hagyott ezen a filmen, ami egy katasztrófa…

Otthon számolunk! 
Fél percen belül érkezett a válasz:
Legalább vidd már el valahová, ha végre nem kell az érettségire gondolnotok! Van egy tuti fagyizó a mozival szemben. Lazuljatok már! Megérdemlitek! És a filmre figyelj!!! J
-Minden oké? – Kérdezte meg mellettem Doy.
-Igen, persze. – Raktam el gyorsan a telefonom, hogy ne lássa mit írt Törpibaba. Doy visszafordult a film felé, én meg magam elé bambultam, aztán játszottam egy darabig Doy kezével, utána meg a falat kezdtem szuggerálni, de a filmnek még mindig nem volt vége. Megettem az összes kaját, és amikor játszani akartam a telefonomon Doy kivette a kezemből.
-Ne und már ennyire! Tök jó ez a film! – Suttogta. Hatalmas szemekkel néztem rá, mire ő visszafordult a kép felé.
A film vége egyébként az lett, hogy egy harmadik pasival, valami Mikeal ment el arra az esküvőre, mert a Tomról kiderült hogy drogos, Jonny meg alkoholista.
-És ennek az egésznek amúgy mi értelme volt? – Kérdeztem Doyt kifelé a moziból. – nekem az jött le, hogy nem szabad rózsaszín ruhás csajjal randizni, mert nem téged fog elvinni arra a nyomi esküvőre.
-YA! Ne mondj ilyet! – Csapta meg a hátam. – Tanulsága az, hogy meg kell nézni kivel randizol.
-Nehogy kiderüljön róla, hogy alkoholista? Vagy drogos? És az a Mike az milyen volt? Esetleg homoszex?
-JunHong! Hagyd már abba!
-Rühellem a rózsaszínt. – Morogtam, miközben elindultam a fagyizó felé.
-Nem arra van a kijárat? És JiYo hová tűnt? Nem mosdóba ment?
-Ji lelépett, mert… Találkozója van valakivel. És… Van kedved enni egy fagyit?
-Elcsórta a tételeimet! – Puffogott Doy, miközben rendeltük a fagyit. Kiültünk a pláza teraszára, ahonnan rá lehetett látni a Hanra, meg a városra.
-Nem volt paradicsomos fagyi. – Néztem az epres fagyimra.
-Kérhettél volna rá ketchupot. Egyébként az zöldség, abból nem csinálnak fagyit.
-De az nem zöld, hanem piros!
-De, zöld. Amikor még éretlen.
-És? Vannak olyan gyümölcsök, amik zöldek… Például a kivi. És az sem éretlen!
-A kivi kívülről barna.
-És? Attól még belül zöld.
-Csöpög a fagyid. – Mutatott a tölcsérre, amin folyt végig a rózsaszín lé.
-Hülye voltam. – Néztem a lecsurgó lére, és eszembe jutott Jessie, abban a rózsaszín szerkóban. Doy nem szólt semmit, én meg átkoztam magam azért, mert nem néztem utána a filmnek, mielőtt eljöttünk volna moziba. Csendben elnyaltuk a fagyit, közben azon agyaltam, hogy milyen témát hozzak fel… Az érettségit nem akartam, elvégre lazulunk… A kisöccsét sem akartam… Törpibaba miatt meg csak ideges lenne. Én már rég eltüntettem a fagyit, és néztem ahogy ő eszi. Elgondolkodva meredt a távolba. Először arra gondoltam, hogy a filmen gondolkodik, aztán meg arra, hogy a tételeket futja át.
Hirtelen felszisszent, és a szájához kapott.
-A fogam… - Suttogta, aztán a fagyira nézett, majd rám. – Kéred?
-Mi van a fogaddal?
-Nemrég tömték be, és néha, ha nagyon hideget, vagy nagyon forrót eszek fájni kezd. Kell? – Intett a fagyi felé.
-Biztos?
-Dobjam inkább ki?
-Oké. – Elvettem tőle a tölcsért, aztán benyomtam a joghurtos fagyit. Közben arra gondoltam, hogy ez olyan, mintha csókolóztunk volna… Bevallom párszor már elgondolkodtam azon milyen lehet vele smárolni, de… gyáva vagyok, és nem merek megtenni olyan dolgokat, amit egy normális pasi megtenne. Így is Törpibabának kell mindig elrángatnia minket valahová, aztán meg kettesben hagynia. Káromkodtam magamban egyet, aztán Doyra néztem, hogy mehetünk e. Ő is az arcomat figyelte, aztán elpirult, és a szám felé intett.
-Maszatos vagy. – Megtöröltem a szalvétával magam. Doy csak intett egyet, hogy még mindig. Újra megtöröltem a számat, de még mindig csak a fejét rázta. – Add ide! – Vette ki a kezemből a szalvétát, aztán közelebb hajolt, és megfogta az állam, aztán letörölte az orrom mellől a fagyi maradékot. Éreztem a parfümje illatát, és alig bírtam magammal, amikor hozzám ért.
-Doy? – Suttogtam, mire a szemembe nézett. Nagyon piros volt az arca… Nyeltem egy nagyot, aztán az államon lévő kezére tettem a tenyeremet. Óvatosan megsimogattam, aztán a számhoz emeltem, és nyomtam rá egy puszit. Ettől még pirosabb lett, amitől én is zavarba jöttem. Tessék! Ennyit arról, hogy bevallom neki, hogy szeretem. Törpibaba az előző barátnőmnél (valamikor debütálás előtt szakítottunk) azt mondta, hogy képzeljem magam a színpadra. De persze ez az egész teljesen más, mint az a hülye színpad! Ha zavarban vagyok nem tudok értelmesen beszélni… Nagy nehezen elengedtem a kezét, aztán felálltam, és felhúztam őt is a padról. Hazafelé a buszon ő aludt, én meg zenét hallgattam, miközben azon gondolkodtam, hogy most akkor hogyan tovább. Holnap kezdődik az agyleszívás, ahol minden tudásunkat be kell majd vetni, és amikor elmehetnénk valahova, akkor aludni fogunk… Bemondták a megállót, így megsimogattam Doy arcát, mire ő kinyitotta a szemét.
-Megjöttünk. – Suttogtam. Körbenézett, aztán felállt, és az ajtóhoz mentünk. Csendben ballagtunk fel Törpibaba lakásához. Szerencsénkre Doy Törpibaba táskájában megtalálta a lakáskulcsot, így be tudtunk menni.
-Szerinted mikor érnek haza a tételes füzeteink? – Motyogta, miközben leült a kanapéra.
-Holnap reggelre tuti itt lesznek, Törpibabával együtt. – Ültem le mellé. Láttam, ahogy elalszik, aztán álmában a vállamra hajtotta a fejét. Ültem ott egy darabig, aztán gondotam egyet, az ölembe vettem, és bevittem Törpibaba ágyába. Betakargattam, aztán visszamentem a nappaliba, és írtam egy cetlit a kis gonosz hugicámnak.

Amiért végig kellett szenvednem azt a filmet aludhatsz a kanapén! Z
Aztán becipeltem a hálószobába a pótágyat, elmentem lezuhanyozni. Utána, mivel már lement a nap, és villanyt nem mertem kapcsolni kitapogattam a pótágyat, aztán beledőltem. Valami mocorgott mellettem, de már félálomban voltam, így motyogtam valamit JongUpnak, hogy vigye el innen a macskáját, aztán elaludtam.

Megjegyzések